Mer metal än sist det begav sig

AKTIV DÖDSHJÄLP
Men allting har ett slut
CD
Halvfabrikat records, 2010

Men allting har ett slut

Aktiv dödshjälp gav ut en riktigt fin platta för några år sen som förmodligen var en av de deppigare i mannaminne men som ändå gav en knapp halvtimme med rå crust/death och som helt osannolikt föll mig i smaken. Förmodligen var det att bandet trots den uppenbara metalgrejen alltid hade en fot i punkträsket.
Denna gång har jag lite svårare att höra punken i det hela, det är mycket mer metal nu och det är väl inte vad jag gillar bäst. Hur som helst finns det några schyssta spår om man bara tar sig tid att lyssna.
”Situation utanförskap” har ett väldigt rakt och skönt flow och en refräng som jag faktiskt hakas fast i. Likaså ”Honmonstret” har mer punk/crust i sig än övriga låtar och faller mig i smaken.
Annars har jag lite svårare för vissa låtar som har lite för mycket tricks och fix, det blir för mycket för mig på en gång. Jag tror ändå att många som gillade förra plattan 4:48 och som fortfarande är lite mer inne på metal än mig kommer gilla även den här. Det är väldigt bra producerat och känns otroligt genomarbetat. En temaplatta av den här kalibern är förmodligen inget man skiter ur sig på en eftermiddag, så all heder åt Tomas som trots en mängd andra åtaganden har hunnit med att skapa denna platta!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: