Ja, visst fan var det England ´82!

Jag fick Nollkompetenz demo skickad till mig för ett tag sedan och som ni kan läsa i recensionen så gillade jag det jag hörde. Tyvärr var de väldigt sparsamma med information om sig själva så jag slängde iväg några frågor.

NollkompetenzNi hade ju en väldigt anonym presentation av er demo, varför så hemlighetsfulla? Vill ni berätta något om er själva? Och jag tyckte i min recension att ni lät som om ni hade lirat för 30 år sen, är det slumpen eller är det så ni vill låta?

Min tanke med Nollkompetenz är att det är en hyllning till banden jag själv lyssnat på sedan jag var liten, brittisk punk från 1976-1984 framför allt. 1982 är väl det året då de flesta bra vinylerna kom, så det är väl det året vi siktat på så det var ju kul att du hörde det! I mitt tycke dog ju punken 1984 när crass lade ned verksamheten och inte är det mycket bra som kommit efter det så vi tyckte väl att det var dags att dra tillbaka klockan lite och ta tillbaka punken till det ursprungliga ljudet. Sedan är väl ljudet på demon lite för nytt, men det är ju ganska dåligt iaf så det låter hyfsat hehe. Vi gör ju allting själva och ingen av oss kan det där med inspelning och sån’t så vi testar oss fram lite.

Att demo ”omslaget” blev som det blev är väl dels att vi inte orkade bry oss och så blev det ju ganska ruttet så det fick duga, det är ju vinyl som gäller.

Ni nämnde att ni har en sjutummare på gång, berätta!

Vi har spelat in fem låtar till en 7″ som vi ska pressa i november, troligen. Fyra av låtarna är med på demon. Och så är vi väl lite sugna på en spelning, men det lär vi väl inte få någon, eftersom ingen lyssnar på vår sorts punk utan det är ju käng och hardcore och skit som gäller.

Det här är ju bara mina åsikter, men de stämmer nog rätt bra med de övrigas i bandet också…

/ANTTI-ALLO

Länk till Nollkompetenz

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: