Eminent hardcore

Jag tänkte ta de två sista lassen av recensioner som jag slängde upp på gamla sidan och återpublicera dem på bloggen. Antog att de lätt skulle kunna falla bort annars.

NEDSLAGSPLATS
Demo 1
CDR
Egen utgåva, 2010

NedslagsplatsEfter en yttre granskning av denna skiva förväntade jag mig ett stycke smutskäng av föga intressant natur, man har ju hört mycket sånt förut. Dessbättre blir jag positivt överraskad av bandets eminenta hardcore som genast får mig att tänka på de gamla hjältarna i Svart snö.
Jag kan genast konstatera att jag gillar Nedslagsplats, de har verkligen fått till en schysst grej med denna demo. I grunden andas det klassisk svenskt, sent 80-eller tidigt 90-tal som inte riktigt har tagit steget till den mest kaosartiga formen av kängpunk. De har stannat i ett mellanläge där melodierna nästan finns men där det inte blir melodiöst i sången utan mer en sjungande kombination av riff och lagom hårt skrikande med trevliga texter.
Med låttitlar som ”Det strejkas för lite”, Nationalism är efterblivet” och ”Mördad av migrationsverket” bjuds det på mer än bara krigstexter och det är alltid ett plus.
Jag rekommenderar alla att ta sig en lyssning på Nedslagsplats och hoppas att jag får höra mer från dem i framtiden.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: