Mediokert eller inte?

Jag tänkte ta de två sista lassen av recensioner som jag slängde upp på gamla sidan och återpublicera dem på bloggen. Antog att de lätt skulle kunna falla bort annars. Allt som allt blir det åtta recensioner och vi börjar med Topper…

TOPPER
Punk don’t death
CD
Supernova records, 2010

topperTopper har spelat ihop ganska länge nu men så vitt jag vet inte gjort så mycket väsen av sig på senare år förutom några sporadiska spelningar här och där.
De hade en liten hit med låten ”Once a punk” för sisådär tio år sen och nu har de efter mångt och mycket prånglat ut en platta till.
I mina öron spelar Topper någon speciell variant av ”gubbpunk”. De spelar inte snabbast, inte hårdast och är definitivt inte yngst. Mina första intryck är ganska svala då skivan inleds med några relativt långa och lite svårlyssnade verk. Det låter inte jättedåligt men jag hittar ingen riktig nerv och inget som fångar mitt intresse nämnvärt. Det är mer musik som jag skulle kunna ha i bakgrunden när jag steker fredagsbiffen eller sitter och skiter.
Nåväl, det finns faktiskt en del bra saker att hitta även om det kräver en del lyssningar. Själv har jag dragit igenom skivan ett flertal gånger sen jag fick den för ett par månader sen (jag vet, jag ligger efter…) och det är först när jag tagit en paus från skivan under någon vecka som jag upptäckt något. ”Suburbs” och ”Television” framträdde till slut som jävligt trevliga låtar och även om resterande låtar inte riktigt når upp till samma klass så finns det åtminstone något där utöver att hänga i julgranen.
Det kan hända att jag kommer lyssna lite då och då på den här skivan i framtiden men jag tror att jag mest kommer minnas den som ”den där skivan med det där bandet som hade den där hiten”.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: