Tajt och energiskt

Jag tänkte ta de två sista lassen av recensioner som jag slängde upp på gamla sidan och återpublicera dem på bloggen. Antog att de lätt skulle kunna falla bort annars.

DOBERMANN CULT
Cursed to be…
CD
Mass productions, 2010

DobermannJag känner inte till så många band som idag lirar NY-hardcore, eller vad man nu väljer att kalla det. På 90-talet lurade de i varenda buske och därmed dök det upp mycket skit som dessbättre förr eller senare dog bort.
Dobermann cult kör på som de tidigare gjort i samma fåra som alla de där banden som jag inte tyar med att namedroppa och de gör det lika tajt och energiskt som de gjorde sist jag hörde dem på spliten med Fredag den 13:e. Där drog de på med fyra dängor som satte sig väl i mitt huvud och det kändes lagom för den gången. Nu har de fått med sjutton jävla låtar på dryga halvtimmen och det är väl tack vare de korta låtarna man pallar med.
Titellåten som inleder skivan visar snabbt att de inte avvikit nämnvärt från deras tidigare alster och det låter jävligt bra. Snabbt och förbannat, precis som man förväntar sig!
Skivan låter annars precis som man kan förvänta sig och det är både toppar och dalar, men överlag är kvalitén väldigt hög och om man är inne i tugget så borde man införskaffa sig den.
Jag är inte så hård att jag pallar alla låtar i ett svep men jag kan lätt plocka ut guldkornen och tacka och bocka för en schysst platta i en annars ganska tråkig genre.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: