The Social Bombs bättre än väntat

THE SOCIAL BOMBS
Bombs of salvation
CDEP
Garage land records, 2010

TSBNorrlänningarna i The Social bombs har lirat tillsammans sen 2007 och har tidigare gett ut en EP och varit med på ett par samlingar.
När jag fick deras andra EP så blev jag först orolig då omslaget hade en relativt stark doft av Rancid-klon, men jag trodde ändå det fanns hopp om att så inte skulle vara fallet.
När jag nu har lyssnat igenom de fem låtarna några gånger så blir jag lättad över att det bara var mina gamla hederliga fördomar som spökade. Visst kanske de influeras lite av Rancid men jag tycker det finns ännu mer av The Clash och annan 70-80-talspunk. Det roligaste är dock att jag inte trodde att jag skulle gå igång så speciellt mycket på plattan, hur många såna här band finns det, liksom? Ändå sitter jag här nu och nynnar på låten ”Bombs of salvation” som melodimässigt nog är den starkaste låten av dem alla och samtidigt tycker jag att bandet är starkare än vad jag trodde.
Fem låtar känns ändå ganska lagom, de spelar inom en genre som svämmat över för länge sen och då är gäller det att ha riktigt bra låtar om man ska sticka ut, men nog finns det hopp för The Social bombs.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: