Med flaggan högt i topp

Jag tänkte ta de två sista lassen av recensioner som jag slängde upp på gamla sidan och återpublicera dem på bloggen. Antog att de lätt skulle kunna falla bort annars.

ANTIPATI
Frågor som rör det allmänna
CD
Kjell Hell Records, 2010

AntipatiJag har länge gått och haft höga förväntningar på uppföljaren till plattan ”On repeat” som Antipati gav ut för några år sen. Med hitlåtar som ”600 spänn”, ”Tillsammans” och ”Till er” trodde jag att det skulle bli en svår uppgift för dem att återkomma med flaggan lika högt i topp, men jag kan lugnt konstatera att de har gjort det igen.
Denna gång känns det mer jämntjockt i ljudbilden, det verkar ha lagts ner mer tid på att få ett bra ljud och en snygg produktion än förra gången. Visserligen var det inget fel på soundet på förra plattan, men ibland kunde det kännas lite ”tomt” på något sätt. Svårt att förklara och ganska ointressant i detta nu.
Musiken och texterna håller även de samma klass som förr om inte bättre. Jag gillar att de ofta är ganska roliga trots allvarliga ämnen. De får ofta till riktigt träffande rader, något som man inte är bortskämd med, allsången blir jävligt mycket roligare då.
”Grabbarna”, som inleder plattan, kanske låter som en lustig låttitel men tar upp ett äckligt våldtäktsfall som inträffade för några år sen. Den texten tycker jag fan är ett mästerverk som både får mig att dra på smilbandet och ger mig en tankeställare på samma gång. Jag antar att alla vet att alla stekare är våldtäktsmän? (Min åsikt, inte bandets)
Lika trevligt är det att lyssna på resten av skivan, det går både uppåt och nedåt i tempot utan att tappa energi och mina favoritlåtar för tillfället är självklara ”Tupplur i en busskur” (Skööön refräng), Stäng av! (som luktar jävligt mycket 80-tal), Punk på Berns (Älskar personliga påhopp) och ”Så jävla svensk” (Ett jävla driv med saxofonen).
Antipati har återigen levererat en platta som kommer spelas sönder ändå tills de ger ut en till!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: