Schysst sväng från gubbsen

Jag tänkte ta de två sista lassen av recensioner som jag slängde upp på gamla sidan och återpublicera dem på bloggen. Antog att de lätt skulle kunna falla bort annars. Denna var den sista

BAD DREAMS ALWAYS
20 centuries of hate
CD
Anarkopunx records, 2010

BDAEfter ett par EP:s på 90-talet var de här gubbarna rejält trötta under det första decenniet detta årtusende med ganska få livstecken utåt sett. Nu verkar det dock som om de har vaknat till igen och prånglat ut en åttalåtars platta som är rejält intensiv.
Med ena foten i metalscenen så går det aldrig att undvika ett visst påbrå, men jag tycker nog att BDA är tillräckligt mycket punk för att stå sig väl i min värld.
Jag kan inte sticka under stolen med att jag gillar de svenska låtarna bäst, annars är det de låtarna som har mest ”punk” i sig som väger tyngst. ”Du ska sjudas” är väl rätt och slätt en punklåt medan låtar som ”The Bible” fingrar mer på metallrören och det vill jag inte ha för mycket av.
Överlag en schysst uppvisning av ett band som varit med i svängen jävligt länge utan att tappa energin i låtmakandet. När jag sitter här och lyssnar så funderar jag på om det inte skulle vara så här som Crude SS hade låtit om de hade fortsatt spela?

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: