Inte min kopp te

VENEREA
Lean back in anger
CD
Concrete jungle, 2010

VenereaJag trodde verkligen inte att det här bandet fanns kvar. Jag har en gammal skiva från 1994 som heter ”Hullabaloo” och som de förmodligen ser som en pinsam erfarenhet eftersom den verkar saknas i varje diskografi som finns på internet, he he. Så vitt jag vet så sålde den skivan ändå ganska bra och återpressades till och med två gånger (!).
Bandet har visserligen legat på is i fem år men har nu återkommit för att kicka lite skatestjärt igen. Det är ju så det låter, minnena från 90-talets skatevåg sitter förmodligen som gjutet i bandets själar även om de har utvecklats i takt med sina gråa hår.
Tyvärr har jag missat det mesta med bandet mellan 1994 och 2010 så jag har sexton år att ta igen om jag ska hitta någon utvecklingskurva men skillnaden är i alla fall enorm. Numera liras det snabbt och tajt och släktskapet med gamla band som Lag wagon, Pennywise och deras hejdukar går inte att förneka även om jag tycker att det finns lite stänk av svenska förmågor som Voice of a generation, Randy och Bombshell rocks som vrider det lite från skate-mallen.
Deras genre är ju inte längre så stor här i Sverige som den är i Mellaneuropa och jag kan väl tycka att det kan kännas lite intetsägande till en början. Det är svårt att komma in i plattan eftersom jag får en känsla av ”nästan” medryckande låtar. Refrängerna är inte lika lättsmälta som jag till en början önskade, det krävs lite mer jobb för mig som inte är ett hardcorefan.
Jag tror inte att detta är min kopp te och det beror väl inte på att det är dåligt, snarare faller det mig bara inte i smaken. Det är ju i alla fall schysst kvalitet på grejerna och en del bra bitar kan jag plocka ut från skivan, åtminstone titelspåret är ganska schysst, men i längden så är det nog mer för de redan invigda.
En cool detalj är ändå Misfitsflirten i slutet av ”Heads they win, tails you lose”.

Annonser

4 svar to “Inte min kopp te”

  1. Sålde mitt ex av Hullabaloo för 600 spänn på Tradera förra året, under skatepunkpsykosen som ägde rum då!

  2. Åh shit, jag hade den skivan ocksa, men gav nog bort mitt ex, skulle ha sparat skiten och siktat högt med eBäj!!!!

  3. Shit, jag har ju den skivan, tror dock jag har skjutit soft air-gun på omslaget 😛

  4. jag har en hel bunte svensk trall punk och skate punk från 1990 talet som jag skjöt sönder med luftgevär, punk as fuck

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: