Uppfriskande Valpmynning

VALPMYNNING
Dags för plan B
CD
Viljam records, 2010

ValpmynningKnasigt bandnamn, knasigt omslag, knasig skiva.
Vid en första anblick och en kort stunds lyssning är det lätt att undra vad fan man blivit utsatt för, men det gäller att inte bli bortskrämd för Valpmynning är fyllda av både värme och spelglädje och de smittar definitivt av sig.
Man skulle väl kunna kategorisera musiken som gladpunk som både påminner mig om den urgamla punken från 70-talet såväl som den neo-punk som drar mer åt pophållet och som blev hypad av en massa töntar förra året.
Valpmynning spelar absolut inte i den senare nämnda genren trots en del vibbar, de har en mycket roligare inställning till livet än att gnälla om den grå betongen och ha Ebba grön-ångest. Det låter hela tiden som om bandet är på gränsen till total pannkaka, att de ska spela bort sig och sluta i ett virrvarr av instrument. Det blir som ett trassligt garnnystan av strängar, trummor, slingor och halvpubertal sång som tillsammans blir väldigt charmig.
Jag blir inte helsåld på alla låtar och vissa är lite för långa, men till favoriterna hör ”Schnabby boogie”, ”Hagelbössa” och naturligtvis ”Dags för plan B” (som förövrigt har en grym video, kolla Youtube).
Det är synd att jag missade en spelning med bandet för en tid sedan, hade varit kul att se dem live, men är man familjefar så kör det ihop sig ibland…

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: