Det blir godkänt för Passiv dödshjälp

PASSIV DÖDSHJÄLP
Häng dom
CD
Halvfabrikat records, 2010

HängdomPassiv dödshjälp har växt i mina ögon (öron) under de senaste åren. Från den lagom ljumna demon som kom för ett par år sedan så har de nu arbetat sig fram till ett stycke CD som verkligen har höjt ribban ett snäpp.
Överlag gillar jag den här typen av musik som man kan beskriva som crust/käng i den skola som Halvfabrikat records lite har som sitt signum. Ärligt talat låtar väldigt mycket likadant och jag skulle lätt falla pladask om jag blev utsatt för ett blindtest, men det bevisar på sätt och vis att många band håller hög klass.
Det jag snabbt kan säga är att jag föredrar musiken i mindre doser och alltid har svårt att ta mig igenom en fullängdare och det är inget annorlunda här. Det är lätt att fastna för några låtar i början för att sedan tappa stinget lite i lyssnandet efter ett gäng låtar. Då är det bra att lyssna baklänges!
Näst sista låten ”En karriär som slan” ett lysande exempel på en bra låt som lätt kan hamna i skymundan och med ”Radioplågor” har vi en schysst mittenlåt som jag gärna sätter tänderna i. Jag gillar även ”Ett hål i mitt hjärta”, icke att förglömma!
Låtarna grundar sig ofta i enkla riff som det sedan lägga över lite plockande gitarr till för att förhöja känslan och det funkar bra även om det ibland känns som om de kunde ha taggat ner på vissa ställen för att inte tjata ut det. För mycket av samma vara kan lätt få det där extra att försvinna då det helt enkelt inte blir så himla extra. En petitess förvisso, en bra låt är en bra låt.
Till skillnad från vinylversionen som släpptes tidigare så har deras gamle sångare Magnus, som inte medverkade på LP:n, sjungit in alla låtar på nytt då han återvänt till bandet. Om man vill kan man skaffa sig båda versionerna och kolla vilken låt som är bäst med vilken sångare. Om man är nörd alltså. Det finns ju många kängnördar ju. Masken och Hedvux, jag tänker på absolut inte på er…

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: