Vervains bästa!

VERVAIN
Stadens ljus
7”
Nobleway records, 2010

StadensLjusJag måste erkänna att jag gillar Vervain mycket mer när de sjunger på sitt modersmål. Det känns alltid mer personligt och enklare att relatera till när det är på svenska, som att sitta och snacka med en kompis. Särskilt på denna fyra låtar korta EP där texterna är som öppna sår på textförfattaren skulle jag aldrig ha lyssnat så noga som jag gör nu om de var på engelska.
Närheten kryper på mig, både på gott och på ont, ackompanjerad av ett mer avslappnat sound på första sidan. ”Inget kvar inuti” är en långsam och trevande historia som jag vanligtvis kanske inte skulle ha varit så speciellt intresserad av till en början om det inte vore för de där textraderna som verkligen biter fast. Det är mörkt och personligt och så vitt jag vet, självupplevt. Absolut det bästa bandet har presterat hittills.
B-sidan innehåller två snabbare låtar som gör sitt jobb utan att djupet går förlorat och faktumet att de är av de kortare slaget är ett plus. Det räcker med att säga det man vill ha sagt så är det klart sen, inget tjafs.
Deras hardcore har tidigare glidit in i det mer svårdefinierbara facket och även denna gång har jag svårt att beskriva deras musik, men gillar man tyngre hardcore på svenska så är detta ett guldkorn. Dags att skaffa skivspelare snorungar!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: