UK Subs 35-årsjubilerar med ett W

UK SUBS
Work in progress
CD
Captain Oi!, 2011

WorkInProgressI sin strävan efter att släppa en platta för varje bokstav av alfabetet har gammelbandet UK Subs nu kommit till bokstaven W.
Jag är inte fullt ut bevandrad i bandets historia och de har släppt grymt många plattor under de 35 år som de har existerat så jag låter nog skivan tala för sig själv. Behöver inte dra några referenser från tidigare verk. Det var länge sen Warhead släpptes…
I rädsla av ett dussinverk så har jag suttit på helspänn och lyssnat igenom skivan några gånger mer eller mindre koncentrerat (Jag är hemma med en ettåring, många saker händer som stör lyssningen…) och jag har faktiskt mer och mer gillat vad jag hör.
Det första spåret ”Creation” är en klassisk punkdänga med 77-vibbar, precis vad man kan förvänta sig. Andra låten ”Tokyo rose” tar med sitt lugnare tempo tankarna tillbaka till pre-punken, typ som Johnny Thunders punkigare låtar. ”The Axe” låter mer streetpunk medan ”Guru” lutar lite åt glamrock-hållet. En diger blandning kan tyckas, men trots de olika influenserna jag tycker mig höra så är det ändå ett sammanhållet album som garanterat känns mer vital än man kan vänta sig av ett 35 år gammalt band som har släppt en miljard plattor.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: