Kängsjuan du bör införskaffa

HUMAN ERROR/LIVSTID
Financial crimes – Split EP
7”
Halvfabrikat Records, Anarkopunx records m.fl, 2010

Financial crimesHär har vi ytterligare en sjua från Halvfabrikat med två utländska akter på. Human Error från Ungern och Livstid från Norge.
Om vi börjar med norrbaggarna så vill jag säga att jag gillade deras split med Passiv dödshjälp grymt mycket och låten ”Krakilsk” blev en klar favorit. Grymt bra att lyssna på om man är förbannad, vilket jag i och för sig sällan blir…
Fyra nya låtar har de lirat in och det är samma vansinniga driv som tidigare, brutal crust med en kräkande sång som jag gillar.
Produktionen låter bra och låtarna sitter som en smäck. Första låten ”Penga” är väldigt enkelt uppbyggd och jag tror att det är just vad jag gillar med Livstid. De kör ganska enkelt med riff som man lätt kan ta till sig, lagom tempo på d-takten och sätter sen sin egen stämpel på det hela. Lättsmält crust utan en massa tjafs. Det är väl bara blastbeatmassaker ”Nikkedukka” som låter sådär i mina öron, är väl inte helt såld på såna takter men låten är kort så det är inget att haka upp sig på.
Human Error kontrar med ett gäng rejält snärtiga hits som även dem känns väldigt lättlyssnade. Efter en kort bekantskap med ”Robocop” så lirar de en cover på Doms gamla örhänge ”Police bastard” och det gör de bra. Annars är det rak och hederlig kängpunk sånär som på ett och annat ovälkommet blastbeat men det spelar ingen större roll. Det låter väldigt mycket 80-tal om musiken och det är skönt att de inte försöker sig på några moderna dumheter. Human Error piskar stjärt på många i sin genre och skulle lätt kunna stå sida vid sida med våra ”klassiska skandinaviska band” när det gäller kvalitet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: