Norskar att räkna med?

GOLDCRUSH
Promo
CD-R
Egen utgåva, 2010

GoldcrushHär har vi ett gäng Norrbaggar som har delat scen med band som The Exploited, Anti Nowhere League och UK Subs och det är väl lite åt det hållet som deras musik dras. De verkar ha plockat upp sina influenser från England någonstans mellan ´77 och ´82 och dragit med det genom 30 års utveckling utan att ha färgats så värst mycket av det moderna. Det är inte ren 77-punk utan lite mer som den senare, mer aggressiva punken.
Jag har haft lite problem att komma in i låtarna, de fastnar inte direkt, men ger man sig till tåls så börjar man faktiskt gilla det här bandet. På en promo som detta är tycker jag det är bäst att hålla ner antalet låtar men trots de nio stycken som Goldcrush har tagit med så känns skivan inte för lång då låtarna är relativt korta. Har jag svårt att komma in i en skiva så är det lätt att jag tröttnar om det är för mycket.
Som ett plus i denna kavalkad av låtar bör jag ändå nämna sjätte låten ”Wartime”, som i början låter precis som Kurt i Kuvös gamla hit ”Tilltro” vilket får mig att lysa upp och få en liten ”ny kick”. Att ”Wartime” i sig är väldigt bra är ju inte fy skam det heller…
Som summering kan jag säga att Goldcrush har alla förutsättningar att bli ett namn att räkna med, det jag saknar med ett par låtar är dock lite, lite mer ”hookiga” refränger som fastnar lite, lite lättare.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: