Har Heavy Metal dödat punken den här gången?

GERM BOMB
Infected from birth
CD
Area death productions, 2010

GermBombSånär som på en basist så är Germ Bomb samma band som tidigare gick under namnet Hathor. Nu lirar sångaren Hampus både sexsträng och fyrsträng medan trummisen Pierre bankar skinn.
Bandet har i sin tidigare skepnad lirat någon sorts blandning av punk och hårdrock som faktiskt fallit mig på läppen men på konvolutet står det ”Swedish heavy metal”, vilket får mig direkt att rygga tillbaka! Tur är väl det att det inte är så farligt som det låter.
Till en början låter skivan som en blandning av Motörhead och UK82 och de inledande ”Infected”, ”N.W.O.” och ”Wasted Years” är klart godkända. Det är d-takt med lite riffande ovanpå som skapar bra driv och förutom en och annan seg rackare till låt är det just så som resten av skivan låter. Rakt på och drivande är receptet de labbat fram och det är de låtarna som jag gillar bäst. Tyvärr kan det bli lite för enformigt i långa loppet då jag inte är så jätteintresserad av de låtar som de dragit ner tempot på, kanske behöver lyssna in mig lite mer.
Jag kan i stort sett ingenting om heavy metal så jag kan inte säga om och när de influenserna smyger sig in men överlag så har nog punken fått ta ett litet kliv bakåt den här gången.
Det är svårt att säga om jag kommer fortsätta lyssna på Germ Bomb efter att recensionen är färdigskriven, det får tiden utvisa. Jag tar en vända till och ser om låtarna fastnar lite mer.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: