Ernst övertygar

Ernst And The Edsholm Rebels
If nothing’s right…Go left!
EP
Ernst Records, 2010

EATER80-talspunkarna E.A.T.E.R. har inte släppt en platta på nästan trettio år och när detta hände var det klassiska sjuan ”Doomsday troops” som var på tapeten.
De lirade rå punk då precis de fortfarande lirar rå punk idag och det känns som om nya EP:n har tagit vid där förra skivan slutade. Första låten ”Go inside” kunde lika gärna ha spelats in för trettio år sen då den helt enkelt är en tidlös punksmocka på enklaste vis med jävligt schyssta verser och refräng. Enkelt och bra, precis som det ska vara.
Ernst bjussar på fyra låtar till och det är några fina bitar som samsas om platsen på denna sjua på genomskinlig vinyl med rött och svart splatter.
Någon vidare omväxling kan man väl inte påstå att det är rent musikaliskt och tempomässigt men med fem låtar så är det ingen fara med den biten även om man hade önskat sig någon bra fyrtaktslåt också.
Summan av kardemumman är ändå att E.A.T.E.R. låter väldigt pigga och vitala efter alla år av tystnad. Ska det spelas in mer önskar jag gärna lite variation på tempo och så, men för denna gång är jag nöjd!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: