Mer ”hook” från Kept, tack!

KEPT
Detours & Sidetracks
CDEP
Egen utgåva, 2011

Kept Medlemmarna i Kept har definitivt lyssnat stenhårt på SoCal-skatepunk i sina dagar. Det är som att färdas tillbaka till 1994 igen, när skatevågen tog över landet och jag själv fastnade för en hel del band som till exempel NoFX, Millencolin, Lag Wagon, Pennywise och alla andra band som spottades ut från Epitaph, Burning heart och andra mindre bolag.
Sjutton år senare så har mainstream-stämpeln från den gångna tiden sakta suddats ut. Kvar från glansdagarna är endast en handfull band som fortfarande håller ställningarna och levererar något av värde medan nyare band inte imponerar då man redan hört allt förut.
Kept jobbar i motvind på Cowmagredaktionen redan från början och även om produktionen är ren och snygg, precis som jag vill ha det, så är det de viktiga melodierna som inte fastnar i huvudet på mig. De gör verkligen allt rätt från start till mål men det jag behöver är melodislingor som jag gärna går och visslar på långt efteråt. Tyvärr infinner de sig inte i skallen på mig och det känns väldigt trist. Den låt som blir favoriten är sista spåret ”Newsflash” där de ändå fått till en schysst bit med en melodi som, även om den låter lite återanvänd, är den som jag kommer ihåg när plattan tystnat.
Kept är ett bra band rent musikaliskt och de är duktiga musiker, trummisen gör ett skitbra jobb i genren och lyfter verkligen bandet. Om de ser till att få till lite flera ”hookiga” refränger så blir det garanterat fullträff, för de har fan råkoll på vad de sysslar med.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: