Höga växlar

SOUTH CITY LOCOS
Punkrock’s dead
CD
At The Poorhouse, 2011

SCL Ett omslag i svart, vitt och rött, med kontrastrika och/eller monokroma bilder och cutout-känsla är en ganska vanlig syn bland de skivor som dyker upp i det genreträsk vi kallar punk. Vilken subgenre i denna bubblande mosse som det gäller kan vara svårare att identifiera, men något säger mig redan innan skivan åker in i spelaren att jag kommer nämna Rancid i recensionen.
Jag vet, det är väldigt lamt, tråkigt, förutsägbart och ibland taskigt att snabbt dra paralleller till detta älskade eller hatade band men va fan, de är en ganska bra referens som de flesta känner till och som förmodligen har dikterat en del lagar och regler inom den moderna amerikanska mainstream-punken.
Nog fan har jag svårt för Rancid, det har växt fram genom åren, men South city locos är mycket vassare än posörbandet från USA.
Bandet har dragit hardcore-kortet lite längre och får mer till ett mer rakare sväng , lite valpigare i sin framtoning och det ser jag som ett plus. Sången är bräkigare och det lutar en del åt gamla engelska punkband som Varukers och kanske lite Exploited om man tänker på låtarnas uppbyggnad. Det är väl mest den moderna inspelningen och den amerikanska touchen som gör den största skillnaden.
Hur som helst, det är högsta växeln från början till slut och South city locos levererar från första till sista ackordet. För mig kan det bli lite enformigt i längden men är det bra så är det bra, men mest i mindre doser.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: