Tack Pastoratet!

PASTORATET
Ur skitig synvinkel
CD
Idiot Records, 2011

Melodiös punk på svenska brukar vara lätt att dra över en kam så jag får helt enkelt öppna mitt lilla svarta sinne lite mer än vanligt när jag sätter Pastoratets platta i spelaren. Bandet är från Skövde/Tidaholm och har lirat ihop en tid och bestämde sig nu för att ge ut sin debut.
Det första jag tänker på när jag drar öronen åt mig är att det rent musikaliskt låter väldigt mycket som 90-talets skatepunk, tack och lov.
Jag blir glad över att de varken är sådär ”ärtiga” eller vemodiga som det lätt kan bli om man lirar svensk punk och har grävt runt i historien efter referenser. Det är lätt att falla in i en ram där man kopierar det som varit och de har varken dragit mot gladtrall a la DLK eller deppigheter som Dia Psalma. (Om man ska ta exempel från 90-talet) Tack!
Det finns starka låtar såväl som det finns svaga på plattan och bäst av alla gillar jag inledande ”Enheten”. Det känns som om den aldrig toppas av någon av de andra låtarna på skivan även om det finns bra grejer att ta del av.
Jag är glad att Pastoratet skickade den här plattan till mig och jag ber om ursäkt att recensionen tagit tid, men det värmer när jag hör att punk på svenska inte alltid stavas T-R-A-L-L. Tack!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: