Mera Klyschor!

THE CLICHÉS
Born to booze, live to sin
10”
Longshot Records, 2011

clichesbooze Ärligt talat tror jag att en tiotummare är det allra bästa och snyggaste formatet på vinyl. Kör man dessutom en bildskiva så är ju saken biff. The Clichés har mig redan från början innan jag ens har lyssnat på vaxet. Återigen ligger jag efter med recensionerna något så grymt, men det betyder inte att jag inte har lyssnat.
The Clichés lyckas övertyga mig redan efter första textraden att det här är en skiva som man inte stänger av i första taget. Tillsammans med bra låtar, tight lirande och det karakteristiska överstyrda vinylljudet blir det en fröjd att plöja igenom de fyra låtar som bjuds.
Deras tre egna låtar ”Born to booze”, ”Wasting my time” och ”Tell you shit!” vandrar igenom alla möjliga slags influenser i mina öron. Liksom tidigare kan jag höra både Oi!, rock ’n’ roll och hårdrock inbakat och det är förmodligen den mixen som gör det så bra.
Med en cover på Motörheads gamla dänga ”On parole” syr bandet ihop säcken och lämnar mig med en stor tillfredsställelse och längtan efter mer.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: