Vervain bäst på svenska

VERVAIN
Gammal skate/Ny hardcore
CDEP
Nobleway Records, 2011

Jag tänker egentligen inte tjata om hur mycket jag tänker på 90-talet när jag lyssnar på Vervain, men det går inte att komma ifrån. Det är absolut inget fel med det och jag är glad att de håller fanan högt i en genre som jag tycker är relativt svår att komma in på skinnet. Snackar vi hardcore av den tyngre och skolan med toner och skiftningar av både USA:s öst- och västkust så är inte Vervain ljusår ifrån. Deras styrka är dock att de sjunger på svenska.
Jag gillade verkligen deras förra sjutummare ”Stadens ljus” men har haft det svårare att bjudas in till dans denna gång. Det tog ett antal gånger med att lyssna igenom skivan innan jag fastnade för bland annat ”Ingenting/Krossade drömmar” och ”Blöder” men det ordnar sig ju alltid till slut, eller hur?
Det är de snabba och lite lätt melodiösa grejerna jag gillar bäst och just i och med att texterna är på svenska så blir det väldigt mycket mer intressant att lyssna på. Jag är glad att de ”valt språk” efter deras fullängdare ”Rigshospitalet”. Ibland känner jag att de nästan, nästan balanserar på kanten till lite trista emo-toner men jag hoppas att inte det är något medvetet för i så fall vill jag slita tag i dem och vråla åt dem att stanna kvar på rätt sida av staketet. Gråtandes och klösandes!
Hur som helst, det är fem låtar som får klart godkänt även om jag saknar den där självklara hitlåten.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: