Inkörsport för nybakade punkare

TURIST I TILLVARON
Samling
LP
Turist i tillvaron, 2011

TiT01Jag tycker alltid att det är svårt att skriva något om samlingsskivor. Visst finns det sådana som är genomgående bra medan andra är genomruttna, men generellt så är det mer som en bergochdalbana i kvalitet. Man kan ju inte gilla allt.
Turist i tillvaron är som bekant av samma koncept som de gamla Really Fast-plattorna, där banden är med och betalar för pressningen. Till denna första volym har det hittats sexton svenska band från norr till söder och visst skiftar kvaliteten här också.
Bland mina favoriter hittas Slöa knivar, Abjekt, Prins Carl, Varsel, Glidslem och Snutjävel som levererar de låtar som fastnar mest i skallen. Några band gillar jag inte alls medan andra för tillfället är en axelryckning men som kanske kommer växa till något större. Hur som helst så finns det både råpunk och pop-punk samt allt där emellan. Det är ganska kul att dra igenom hela plattan och få en blandad dos av punk och höra hur brett och annorlunda punken egentligen kan vara trots att alla banden samlas under samma paraply.
Den största behållning är ju egentligen den kulturgärning som LP:n Turist i tillvaron egentligen är och det kommer ännu flera volymer inom en snar framtid. Det blir en jävligt bra inkörsport för nybakade punkare som vill hitta smått och gott från allehanda subgenres med en bred geografisk spridning.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: