Fullträff från Oldfashioned Ideas

OLDFASHIONED IDEAS
Fight Back!
EP
Switchlight, Hommage de poule, Norrlandsshit Records, 2011

OldfashionedFightBackOldfashioned Ideas ger mig en alldeles för lätt match den här gången, det går inte att ogilla det här. Den här gången har de stänkt till med fyra hits av deras burdusa och raka midtempopunk som lätt kan gå hand i hand med många Oi!-band.
Tre av låtarna fick jag ta del av redan på deras första (?) demo som de spridde för vinden någon gång förra året och med en mer tillputsad produktion denna gång har de lyfts ännu ett snäpp.
Det bästa med Oldfashioned Ideas är att de får in de där självklara allsångsrefrängerna men samtidigt lyckas hålla energin och aggressiviteten på ett maximum. Det är liksom inget snack om att ta ner garden och mesa till sig, inte ens i b-sidans downtempolåt Home Ain’t Home. De klarar av att lira en lugnare låt men biter ihop och tappar inte gnistan.
En hel del av denna höga ribba ligger både i produktionen och även i sångaren Pers maffiga stämma som skär igenom det överstyrda vinylsoundet. Samspelet funkar perfekt och de har faktiskt blivit ännu bättre än på deras fullängdare som kom förra året, så det går åt rätt håll.
Fullträff på alla plan!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: