Brottskod 11 får till hela paketet

BROTTSKOD 11
Levande Döda
Kassett
Distort The World, 2011

brottskod11Kassetter är inget som man grejar med ofta nu för tiden men när man får lite hederlig råpunk i detta format i brevlådan är jag inte den som är den.
Jag tillhör inte den skara som tycker det är lika kul med kassetter som vinyler, men ljudet på denna kassett är hyfsat och passar bra med musiken i fråga. Det blir ju alltid lite ”muffligare”, nästan tvärtemot den diskant som vinylskivor ofta färgar en del, men jag köper det. Satt ju själv på 90-talet och lyssnade en hel del på punkkassetter så man jag vad man får.
Brottskod 11 lirar precis sådan råpunk man hört tusen gånger förut men de tillhör lyckligtvis den lilla skara idag som fått till svänget på rätt sätt. Låtarna har schyssta riff, produktionen är bra och det drivs på i ett lagom d-taktstempo precis som Anti cimex hade gjort det.
Mot alla odds så fastnar en del låtar ganska snabbt och det vittnar om att låtskrivandet är förtjusande i all dess enkelhet. Rakt på sak ska det vara och så är det också! 00-talspunk inspirerad av 90-talspunk, inspirerad av 80-talspunk.
Brottskod 11 är stöpta i samma form som många andra men de har fått till ”hela paketet” och är mina råpunkfavoriter just nu!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: