Läder, död, post-punk och ett tidigt 80-tal

SUICIDE SYNDICATE
Bad Wolves Eat Small Pigs
LP
Switchlight Records, 2011

SSBWESPNär Suicide Syndicates tiotummare ”Dead Generation” kom för ett par år sedan visste jag inte om jag skulle vara mogen för en fullängdare med bandet. Jag gillade de fyra låtar som man fick ta del av men var osäker på om jag skulle kunna ta emot en större mängd på samma gång.
Nu när albumdebuten i form av en stor och härlig foldout-LP har landat så kan jag med glädje konstatera att jag gärna dansar efter deras pipa. Deras rockiga och svartsynta punk har gått flera varv här hemma och jag tycker att de snickrat ihop en bra blandning av låtar som gör hela skivan lagom dynamisk och lätt att lyssna på.
Det trista är att tre av de elva låtarna är återanvända från tiotummaren. Jag ser ingen riktig mening med det, nya låtar hade varit mycket mer värt. Inte heller deras version av Nick Caves ”Where The Wild Roses Grow” är något jag hänger i julgranen men den är försumbar i det här läget.
Jag är inte så bevandrad i den genre som de hela tiden jämförs med så jag kan inte säga om det låter som Lords Of The New Church, men den där känslan av läder, död, post-punk och ett tidigt 80-tal förföljer mig när skivan ljuder i högtalarna.
Jag trodde faktiskt inte att jag skulle fastna för den här skivan men nu är jag glad att jag var så pass lättfångad. Jag tackar och bockar!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: