Infernöh känner man igen

INFERNÖH
Demo
Kassett
Distort The World, 2011

Infernoh_Demo_2011Ska det låta som det gjorde förr ska det naturligtvis släppas som det gjordes förr. Infernöh kan man ställa upp på rad bredvid alla de banden som fastnat i 80-90-talets svenska råpunk och låter därefter. Deras demo är släppt på kassett och om man inte visste bättre skulle man kunna tro att den har minst femton år på nacken.
Låtarna är bra och produktionen sitter som en smäck och efter att ha kollar runt lite så kan man se att de turnerat runt en hel del ute i Europa. Man skulle kunna tycka att det är smått fantastiskt gjort för ett band som bara släppt denna kassett i ett par hundra exemplar, men med nätets hjälp är allting möjligt numera.
Infernöh är inte nyskapande på något sätt, utan det är just igenkänningsfaktorn (och att låtarna faktiskt är bra) som gör grejen. De hade kunnat göra en produktion med feta metalgitarrer och piskande trummor men då hade känslan blivit en helt annan. När det serveras så som det gör blir det fullträff rakt igenom.

I och med att de kör hela grejen från skitig produktion till release på kassett kan jag gissa att det ligger någon sorts anti-grej i bakgrunden, så därför var jag tvungen att fråga bandet själva om det ligger någonting i det. Jag passade även på att fråga om det faktum att demokassetten sålde slut på bara några dagar när den kom ut och om den finns digitalt i och med att många kanske inte har kassettspelare hemma längre.

Infernöh skriver:

”Det fanns ingen särskild tanke med att släppa den på kassett mer än att det är så vi tycker att ett demo ska se ut plus att ingen av oss skulle köpa en CD-demo (eller CD överhuvudtaget) själva. När du säger antigrej med sound så utgår vi ifrån att du tycker det låter bra. Hursomhelst, vi la upp alla spår på soundcloud direkt när vi hade mixat klart för att kunna sprida det lite men det blev ett jävla lyssnande på de där låtarna vilket givetvis var väldigt skoj. Det här var någon månad eller två innan kassetten kom ut och när den kom var tydligen intresset ganska stort.
Jag tror nog att folk faktiskt sitter och trycker på bandare i ganska stor utsträckning, de behöver bara rota fram skiten ur sina gömmor. Låtarna kommer dock på vinyl väldigt snart tillsammans med några nya spår som vi spelade in i höstas. 
Digitalt kan man lyssna här: soundcloud.com/infernoh eller ladda hem demot på nån blogg, föreslagsvis den här som fick låtarna direkt av oss: http://nooptionsrecords.blogspot.com/2011/09/infernoh-demo-tape-2011.html

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: