Vitala för sin ålder

ADOLESCENTS
The Fastest Kid Alive
CD
Concrete Jungle Records, 2011

AdolescentsAdolescents är ett band som jag snubblat över några gånger när jag grävt ner mig i 80-talets amerikanska hardcore. De hade två kortare livscykler under detta årtionde och återbildades sedan för lite mer än 10 år sen men har bara kommit till sitt andra album under detta tredje liv.
Jag tycker att de låter överraskande vitala för sin ålder och även om soundet är modernare än för trettio år sen finns det mycket av det gamla som har bitit sig fast. Deras utvecklingskurva kan jämföras med bland annat Bad Religion, det började med lite ruffare melodiös hardcore i början av 80-talet för att idag vara fint producerad och lite mer tillrättalagd punk.
Hade jag inte vetat något om bandets historia hade jag lika gärna kunnat tro att det är ett gäng 20-åringar som lirar. Skillnaden nu blir att istället för att jämföra dem med band som Pennywise och Offspring så kan jag istället gissa att det var Adolescents som inspirerade dessa nämnda band från första början.
Låtmässigt är det inte så mycket jag direkt fastnar för, jag gillar Operation FTW, Babylon By Bomb, Too Fast Too Loud och en handfull låtar till, men genren i sig får tyvärr stå tillbaka för annan musik. Jag skulle kunna lägga mer energi på denna skiva men jag tror ärligt talat att det inte blir av.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: