Återfalls guldkorn

ÅTERFALL
S/T
EP
Egen utgåva, 2011

ÅterfallHär har man suttit på en skiva i flera månader och inte förrän den plockades fram för recension upptäckte jag att jag suttit på ett guldkorn.
Flera har jämfört västmanlänningarna med Driller Killer och jag får väl stämma in i den kören även om jag tycker att Återfall är mer opolerat och smutsigare i det stora hela. Lite dubbla baskaggar får man till livs i alla fall, annars tycker jag inte alls att det finns några metalinfluenser att störa sig på. Det låter jävligt rakt och punk.
Fyra låtar är vad som bjuds och det är tre snabba d-taktare plus den smått fantastiska midtempolåten ”Senseless” som känns som den allra bästa låten. Detta är även den enda låt som inte har ett mer eller mindre ett suicidalt tema på texten och det ju en lättnad. Skulle väl hurra mer om det fanns lite mer variation med den biten.
Av de snabba låtarna gillar jag ”Ond cirkel” mest, som också är den enda med svensk text. Annars är fyra låtar en lagom mängd och jag hoppas få höra mer av bandet, för så deppigt som de beskriver livet i texterna hoppas jag att det inte är för dem! Mera musik!

Ett svar till “Återfalls guldkorn”

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: