Såld på Nedslagsplats

NEDSLAGSPLATS
…Säger Nej
CD (Demo)
Egen utgåva, 2011

Nedslagsplats_nejNedslagsplats är ett grymt band. Jag blev såld redan förra gången som jag fick ta del av deras förra demo för dryga året sedan. Då jämförde jag dem mycket med Svart Snö och det håller jag fast vid även denna gång.
Man skulle kunna säga att de lirar råpunk light, det går snabbt och det är aggressivt men de håller sig lite under den värsta vrålribban och dansar mer med det melodiösa. Man har en chans att höra vad som sjungs då det inte är någon tävling i vem som kan skrika ur sig tarmarna först och produktionen håller sig till en enkel och relativt rent ljudbild.
Jag älskar deras texter som är fyllda med allvarlig humor och det är VÄLDIGT skönt att slippa de vanliga ångest- och krigstexterna som ofta är så klichéartade så att de går rakt igenom huvudet på mig. Nedslagsplats sjunger om strejk, arbetsliv, knark, flummare och visst, en liten krigstext, men den är mer än bara två rader vers och ett par ord i refrängen. Bäst är dock de första raderna i låten Gubbjävlar; ”Suttit hela morgonen och lyssnat på det här, ett ord till om MODO Hockey och jag hämtar mitt gevär.” Klockrent!
Det här bandet förtjänar mer än två demos på CD-R och jag hoppas att det blir en riktig platta snart!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: