Betuttad i The Dead

THE DEAD
Bombs fall
CD
Egen utgåva, 2011

TheDeadDe Döda från Östersund är inte lätta att förstå sig på. De har en ganska säregen stil som tar sig genom 80-talets USHC och letar sig vidare genom snåriga djungler av punkrock och mer eller mindre emopoppiga passager.
Det börjas med skramling punk med plågad sång och i maklig takt med låten Bombs Fall, ökar sen tempo till något man tror ska bli någon form av amerikansk hardcore men som utmynnar i en genrebrytande och medryckande refräng i One Shot Two Shots. Sen bär det av upp och ned, på engelska och på svenska.
Trots den något oklara agendan så kan jag inte hjälpa att bli ganska betuttad i det här bandet. Trots det spretande låtmaterialet så tror jag att de kan bli något att räkna med om de bara hittar sin publik. Så länge låtarna är ok så spelar det ingen roll huruvida de håller sig till en genre eller inte.
Det enda grej som jag funderar lite över är att det ändå känns ganska anonymt. Jag tror att sångaren skulle få komma fram lite mer på något sätt för jag saknar en identitet och en personlighet hos bandet. Annars tycker jag faktiskt att det låter riktigt bra. Jag rekommenderar verkligen folk att lyssna in sig på detta även om det kan ta några omgångar att komma in i det.

thedeadband.blogspot.com
http://soundcloud.com/tdead/sets 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: