Punkinfluenserna besegrade

DÖDSVARG
Livet är en dödsorsak
Digitalt
Suicide Records, 2011

DödsvargDödsvarg är ett enmansprojekt av en man vid namn Jon Ekström som tidigare bland annat lirat med bandet Detektivbyrån. Enligt utsago pysslade det bandet med någon sorts elektronisk pop och på den här skivan finns det både stora likheter och stora skillnader.
Jag skulle våga påstå att Dödsvarg tar avstamp i någon sort elektronisk metal och har sedan pressat in influenser av både Crust och Industri.
Det är programmerade trummor och grejer men tack och lov är det riktiga gitarrer. Det är en intensiv och ”fet” platta med en matta av ljud hela vägen igenom och det gör också att det känns som om jag lyssnar på samma låt hela tiden. Jag är inte bevandrad i vare sig Industri, elektronisk musik eller metal och medan punkinfluenserna får se sig besegrade av dessa genrers så har jag tyvär inte så mycket att hämta här.
Jag tror att Dödvarg har många anhängare inom metal/industrifolket men jag själv tar ett kliv åt sidan och tackar för mig. Det är absolut inget dåligt, bara helt fel musik för mig.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: