Positivt överraskad av Sir Reg

SIR REG
A Sign Of The Times
CD
Heptown Records, 2011

Sir Reg SignJag måste börja med att tala om att keltiska folkpunkband aldrig varit mina favoriter, har aldrig varit ett fan av Dropkick Murphys, Flogging Molly eller liknande. Sir Reg har jag hört förr och intresset har varit svalt även för dem, men nu när deras andra platta är här får jag ju ändå ta mig en runda i öronen och kolla vad som är på tapeten denna gång.
När titellåten drar igång så blir jag faktiskt positivt överraskad. Det låter inget överdrivet irländskt, snarare som punkrock med starka vibbar från Kalifornien med en och annan fiol ingnisslad i melodierna… och jag kan faktiskt inte hjälpa att bli meddragen.
Det visar sig gång på gång att Sir Reg är ett band som har filat ordentligt på melodierna och det är nog första gången jag kan se en bit bortom fioler och bouzoukis. Det finns gott om bra låtar som till exempel How The Hell can You Sleep?, County’s For Sale (Låter väldigt mycket som Bad Religion) och till och med den mycket lugnare Far Away. Det är väl de låtar som ger flest irländska poäng som inte riktigt faller mig i smaken, annars tycker jag att de låter precis som vilken punk som helst.
Visst siktar Sir Reg högre än den vanliga punkpubliken och det märks att deras fanskara kommer breddas ytterligare och inte mig emot, jag hoppar gärna på tåget och ser vart det hamnar.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: