Tack Anatomi-71

ANATOMI-71
Från Primat Till Reptil
CD
Halfabrikat Records, 2011

Jag har alltid tyckt att Anatomi-71 har varit ett av de bättre crustbanden Sverige har att ge. Deras tolva På Giftets Vingar från 2009 sitter fortfarande som ett slag i nacken och det har varit jävligt kul att få ta del av deras nya platta!
Tio nya låtar har de fäst både på CD och vinyl och det råder absolut ingen tvekan om att de återigen är att räkna med. God Natt Altruism och Från Primat Till Reptil inleder med en snabb rackabajsare och en skön fyrtaktare, precis som jag vill ha det. Texterna är som vanligt i en klass för sig inom genren och förhöjer totalupplevelsen en hel del. Det är ju inte ofantligt lätt att komma med riff som ingen ”hört förut”. Även om vissa av låtarna inte är mina favoriter rent musikaliskt så blir de ändå intressanta med hjälp av bandets roliga och rejält syrliga texter som trots det inte tappar allvaret. Tack! Jag har hört nog av krig- och ångesttexter.
Variationen i tempot är ju även det ett stort plus, det kan gå fort i olika hastigheter och ska man mata sig igenom över 20 minuter crust så får man fan ta och komma med någonting som svänger istället för att mata på i 180 i ett svep. Det gör Anatomi-71 och det tackar jag för!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: