Mer dynamik önskas

TVÄRNITAD
Krossa Tänderna Mot Kaklet
CD-R
Egen utgåva, 2011

Fruktansvärld
CD
Egen Utgåva, 2012

Eftersom jag fortfarande och förmodligen alltid kommer ligga efter med alla recensioner kör vi en dubbel här eftersom jag hann få en ny skiva från bandet i fråga innan jag hunnit skriva om den första.
Tvärnitad från Västerås kan vid första uttrycket till ytan tyckas som ännu ett kängband med spretig logga och fyndiga texter, men som så ofta förut så kan skenet bedra.
De skriver själva att de blandar ihop både punk, hardcore och metal i sin soppa och det kan jag hålla med om. Det lutar väldigt mycket åt klassisk 90-talshardcore och även om vissa partier drar åt crust/metalhållet så håller de sig inom behagliga gränser för vad jag tycker är intressant. Inget fel med crust, men det är en nästan mättad scen idag. Annars är det raka manglet ganska genrelöst, så att säga.
Det är inte så stor skillnad mellan dessa två utgåvor som presenteras här, bäst är dem när de lirar behaglig d-takt i gemakligt tempo, blastbeats har aldrig varit min melodi, även om det är väldigt glest mellan dem i det här sammanhanget. Sången är rakt igenom väldigt monoton och jag hade önskat mer dynamik i den för att få låtarna lite mer levande. Det är lätt att låtarna flyter ihop i varandra, särskilt när i stort sett alla låtar klockar in på under två minuter. Det gör det även lite svårt att plocka ut några favoriter, men 0,00 från plattan Fruktansvärld är en låt som sätter sig direkt.
I det stora hela skulle det som sagt vara fint med lite dynamik, kanske en 4-låtars EP med väl valda låtar skulle sitta bra?

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: