River inga murar

THE NEGATIVES / VITIATORS
Switchlight Records Split Vol. 1
CD
Switchlight Records, 2011

Detta är då första plattan i en planerad serie av splitskivor som skånska Switchlight Records planerar att släppa.
The Negativs från Landskrona får äran att inviga hela schabraket med Productivity Control som smiskar på med en lättlyssnad punkrock som av någon anledning känns ganska keltpunkig i sitt sound. Associationerna från basspelet och deras westerndoftande break i mitten av låten drar förmodligen iväg mig på fel vägar men hade de haft en fiol hade jag varit övertygad.
Deras tre andra låtar smiter i alla fall iväg från det som i mitt huvud påminner om irländska toner och landar i den trygga och moderna punkrocken. Enkelt uppbyggt, melodiöst och modesta tempon som inte utmanar mig särskilt mycket. Trevliga låtar men inget river murar.
Det andra bandet som delar plats på skivan är Vitiators från Malmö som låter lite smutsigare än sina skivkamrater. Fortfarande handlar det om modern punkrock men som ändå känns relativt tillbakablickande. De har fallit mer mot gatpunken som den lät förr och det är ju alltid trevligt.
Låtarna är helt ok men det känns som om de rättas in sig alltför mycket i en förutsägbar mall av band som man har hört i mängder de senaste 10 åren. Ska de fånga mig totalt får de göra låtar som man inte kan slita sig ifrån, just nu känns det tyvärr inte tillräckligt unikt.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: