Bästa råpunken på länge

URSUT
Dårarnas Paradis
CD
Egen Utgåva, 2011

Ursut har bara existerat i ett par år men har ett tjockt register av punkband i bagaget. Medlemmarna har lirat i konstellationer som Avfart 33, Project Hopeless, Satanic Surfers och Kontrovers och har sålunda harvat sina instrument så pass länge att de vet hur man hanterar grejerna.
Bandet lirar snabb och energisk punk som har mycket ingredienser av crust, men som håller sig på en lite smutsigare nivå än sina genrekollegor och skippar de allra värsta utsvävningarna med långa gitarrslingor och tradiga emoinslag som man annars lätt kan drabbas av.
De har fått till ett bra driv genom hela plattan och jag surfar lätt med i deras låtar. Jag gillar självklart d-taktslåtarna men knockas ännu mer av de mer långsamma och gungigare alstren som till exempel Så Jävla Dum I Huvudet.
Det jag ändå gillar bäst med Ursut, förutom att låtarna är bra, är att de inte försöker lira så jävla snabbt hela tiden. Jag gillar nog bäst när d-takten är lite släpigare och energin ligger på annat än tempot. Man måste hinna med att headbanga för fan…
Ursut svänger. Den bästa råpunken på länge.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: