Le Muhr på påse

LE MUHR
Flickorna På Klubben
Digital påse (!)
Beat Butchers, 2012

LeMuhrDet var ett tag sedan jag lade vantarna på denna speciella utgåva. Beat Butchers, som vanligtvis associeras med punkplattor, gav ut ett band som låg en ganska bra bit från deras vanliga utgåvor och dessutom gavs skivan ut i form av en tygpåse med en downloadkod.
Bandet, Le Muhr, består av en samling folk som visst verkar ha en fot i punken men som lirar någonting jag kanske kan identifiera som elektronisk New Wave?? Synthpunk? Jag vet inte! Influenserna från 80-talet går inte att förneka trots allt och det allmänna intrycket av musiken känns mycket som sprayade luggar på sned och en touch av ungdomlig upproriskhet. Ett band som knoppats av från den gängse punken och gått mer åt det elektriska hållet där man vågar använda mer än gitarr, bas och trummor.
Det är mattor av syntar och programmerade grejer som är miltals från mina musikaliska kunskaper men som ändå gillas när jag tar mig tid att verkligen lyssna. Bandet kan i alla fall skapa en stämning som jag rätt och slätt faller för och utan att behöva grubbla om genres och stilar. Bästa låtarna Svenskt Musikliv och Arga Barn kommer snurra här hemma ett antal gånger i framtiden.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: