Osnutet utan piff

THE LOWLIFES
TV Addiction
CD
Club Underground Records, 2012

The-Lowlifes-TV-AddictionPinsamt värre att glömma bort den här skivan. Jag fick den såklart för länge sen men trots att det varit en stor hög att recensera föll tyvärr den här bort ur turordningen.
Jag har lyssnat en massa på The Lowlifes och jag kan lätt säga att jag gillar dem! Hela skivan är en blandning av osnuten Oi!/UK82 och samtida råpunk som färdas på en bräda av schysst rattat sound med ett bra arbete på respektive instrument av alla fyra medlemmar. Jag tänker mycket på Varukers och Special Duties när jag drar igenom skivan och det är väl inte en helt dum tanke.
Bandet vinner allt på att inte blanda in några nymodigheter i låtarna. De låter riffen och melodierna att tala för sig själva då låtarna redan är bra och inte behöver piffas till för att fånga uppmärksamhet.
Det är svårt att välja favoritlåt då det finns så många som tenderar att kvala in på topp tre-listan men Du Är, Jag Finns Inte Alls och Violence får väl lov att nämnas just nu. Det är i alla fall helt klart låtarna med svenska texter som väger tyngst för just mig, men tyvärr är de i minoritet.
Avsaknaden av svenska texter till trots så är det här en skiva som kommer fortsätta spelas här hemma om och om igen. Tyvärr har jag inte sett så jättemycket aktivitet från bandet förutom en och annan spelning men jag hoppas att de snart har nytt material på gång!

HEMSIDA

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: